Circussurvival

Uitgebreide informatie circussurvival.nl

 

Het bijzondere van het concept van circus-survival is dat er in drie dagen (twee nachten) in een sobere omgeving nagenoeg alle aspecten van het echte circus leven aan bod komen. Typerend voor het leven in het circus is dat conflicten en wrevels in een in een sneltreinvaart bovenkomen en opgelost worden omdat iedereen in hoge maten van elkaar afhankelijk is. En omdat men drie dagen intensief gezamenlijk verantwoordelijk is voor het hele "circus" is het vrijwel onmogelijk zich aan het geheel te onttrekken. Mede door het feit dat er altijd
gezamenlijk gegeten wordt, en de speciale kriebels die ontstaan bij het nadere van de eindpresentatie in de echte circuspiste wordt het geheel een intense ervaring waar een mens vaak naar terug verlangt.(het intensief en geconcentreerd samen werken in een groep met een gezamenlijk einddoel en resultaat)

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste gezamenlijke workshop zal worden gerealiseerd door het onderdeel acrobatiek. Van daaruit kan er later worden doorgegaan naar andere circusroutines. (b.v. jongleren, koorddansen, clownerie, cascade, trapeze, équilibre, antipode, goochelen en e.v.t. dierendressuur)
Het onderdeel acrobatiek bevat alle basiselementen die ook nodig zijn voor alle andere routines en biedt de beste mogelijkheid deze zo fundamenteel mogelijk te behandelen (letterlijk laten ervaren, voelen en zien).
Belangrijkste uitgangspunt voor het geven van de wokshops is het aanleren van- en omgaan met balans, vertrouwen, tempo en ontspanning, en de invloed van deze elementen op de totale psyche van de deelnemers.
Omdat elke workshop het effect heeft van een mini survival kan er zeer positief gewerkt worden aan het veroveren van zelfvertrouwen.
Terwijl voor de deelnemers in eerste instantie het leren van trucks, kunstjes en het overwinnen van angsten en onzekerheden voorop zullen staan, is het uitgangspunt van de workshop het werken aan een evenwichtige persoonlijkheid door elementair te werken met en aan (eigen)balans, vertrouwen, ontspanning, tempo en samenwerking. Deze kennis is dan ook cruciaal voor een goede samenwerking.
In een later stadium komen de meer gespecialiseerde workshops m.b.t. de gespecialiseerde circusroutines, presentatie en theater/circus vaardigheden.
Belangrijk onderliggend element hierbij is bewustwording van: uitstraling, presentatie en persoonlijke lichaamstaal.
 
Google
WWW www.paulomayka.nl
    2004 Circus Zanzara by Paulo & Mayka   Email us   Contact Us